Ritorii cei mult vorbitori rămân ca niște pești fără de glas. Preoții care s-au împărtășit cu ÎPS Pimen au rezultate negative la coronavirus | #voceabisericii


În urmă cu o lună ateul Emil Moise spunea, satisfăcut, într-un articol pe situl Ziarului Adevărul că Institutul Național de Sănătate Publică a oferit o poziție clară și fără echivoc cu privire la transmiterea virusului Covid-19 în cadrul ritualului de împărtășire al Bisericii Ortodoxe Române, fapt pe care INSP nu l-a făcut, ci, de fapt, Emil Moise se lăuda doar cu o părere oferită telefonic de către un angajat al Institutului. Am demonstrat la acea vreme că INSP nu putea oferi o astfel de poziție oficial din moment ce nu efectuase nicio anchetă epidemiologică.

De curând ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost confirmat cu noul virus și se află internat în spital. În urma îmbolnăvirii Arhiepiscopului Direcția de Sănătate Suceava a efectuat o anchetă epidemiologică a cărei rezultate a arătat că preoții, 25 la număr, care au slujit cu ÎPS Pimen și s-au împărtășit cu Înaltpreasfinția Sa din același Sfânt Potir, conform rânduielii ortodoxe, au rezultate negative la coronavirus.

Mai jos redau poziția OFICIALĂ, CLARĂ și ECHIVOCĂ a DSP Suceava din care rezultă că Sf. Împărtășanie nu este factor de transmitere a virusului. Pentru noi creștinii nu este nimic surprinzător. Poate acum va înțelege și Emil Moise, asta dacă nu i-a orbit și lui ura rațiunea așa cum s-a întâmplat în cazul altui ateu, Andrei Caramitru.

Cei 25 de preoţi din diferite parohii, identificaţi în cadrul anchetei epidemiologice efectuate de autorităţile sanitare sucevene ca fiind contacţi ai Arhiepiscopului Pimen, confirmat cu noul coronavirus, au avut rezultate negative la testarea pentru SARS-CoV-2.

În urma analizelor de laborator, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Elena Manuela Trifan, a declarat pentru presa locală, că toate testele recoltate de la cei 25 de preoţi au avut rezultat negativ pentru noul coronavirus.

Potrivit DSP Suceava citată de Crai Nou, din cele 37 de probe recoltate de la personalul mănăstirii şi al căminului „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” în cadrul anchetei epidemiologice efectuate în cazul infectării cu SARS-CoV-2 a IPS Pimen, şase au avut rezultat pozitiv, iar celelalte au fost negative.

În cursul zilei de 21 aprilie au fost recoltate 22 de probe pentru SARS-CoV-2 de la personalul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” şi alte 15 probe de la personalul Căminului „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, unde sunt îngrijite persoane vârstnice.

În data de 22 aprilie au fost testaţi 25 de preoţi de la diferite parohii din judeţ, care au fost identificaţi drept contacţi în cadrul anchetei epidemiologice.

Arhiepiscopul Pimen a oficiat Sfânta Liturghie și s-a împărtășit cu Sfintele Taine din același potir cu mai mulți clerici, potrivit tradiției ortodoxe, atât în noaptea de Înviere, cât și în ziua în care a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Sursa: https://basilica.ro/ancheta-epidemiologica-25-de-preoti-care-au-intrat-in-contact-cu-ips-pimen-au-rezultate-negative-la-coronavirus/