Scrisoare deschisă către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la recomandările blasfematoare ale INSP


Rog toți creștinii români care sunt de acord cu scrisoarea de mai jos să o trimită către Sfântul Sinod și către Eparhiile de care aparține fiecare.

Preafericirea voastră Părinte Patriarh Daniel,
Înaltpreasfințiți  Părinți Arhiepiscopi,
Preasfințiți Părinți Episcopi

Am aflat din presă că printre măsurile de relaxare anunțate de autorități începând cu data de 15 mai se numără și deschiderea Sfintelor Biserici, fapt care mă bucură.

Am citit însă și recomandările blasfematoare ale Institutului Național pentru Sănătate Publică privind activitatea în lăcașele de cult:

  • Se va evita atingerea sau sărutarea obiectelor sacre de cult, în locul acestor gesturi rituale se va indica îngenuncherea sau înclinarea;
  • Binecuvântarea se va oferi/primi de la o distanță de cel putin 1 m;
  • Se va evita oferirea/primirea împărtășaniei în condițile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință;
  • Se vor dezinfecta periodic,o dată la 4 ore, obiectele frecvent atinse: mînerele ușilor, obiectele de cult, icoanele, suprafețele;

Cât vom mai răbda, noi creștinii, asemenea batjocură, mai ales la adresa Trupului și Sângelui Domnului nostru Iisus Hristos?

Cât timp le veți mai îngădui antihriștilor să-L hulească pe Domnul nostru Iisus Hristos, să hulească Biserica și rânduielile sfinte?

Nu pot să nu mă gândesc dacă, pentru prima data în istoria recentă a României, nu ar fi cazul ca Sfântul Sinod să pronunțe o anatemă asupra acestor blasfematori, să-i predea pe toți satanei ca să se învețe să nu mai hulească (1 Timotei 1:20).

Preafericite Părinte Patriarh, Înaltpresfințiți și Preasfințiți Părinți Arhiepiscopi și Episcopi, vă rog, luați atitudine fermă, mărturisitoare, împotriva acestor recomandări.

Creștinii români vă vor fi alături!