ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ. Extremistul local Noe continuă să răspândească teoria conspirației despre un potop global.


Agenția de știri Valea Râurilor Tigru și Eufrat (Agenția de știri VRTE)

.

Reporterul Irad Mildeș are noutăți de la fața locului.

Experții locali solicită investigații suplimentare și acțiuni împotriva extremistului local și teoretician al conspirației, Noe, pe măsură ce acesta continuă să-și răspândească ideile dubioase.

Mesajul lui Noe, despre care susține că este de la Dumnezeu, este descurajant și deprimant pentru  majoritatea vecinilor săi și a societății în general. Mai mult, agențiile de verificare a faptelor concluzionează că afirmațiile sale sunt radicale, neverificabile și de natură conspirativă.

Pe scurt, Noe spune că din cauza înmulțirii răutății și nedreptății în societate Dumnezeu va pierde tot trupul de sub cer printr-un eveniment pe care îl numește „potop”. Acest eveniment, susține el, constă în faptul că întreaga lume va fi acoperită de apă.

Neb, care locuiește în apropierea lui Noe, afirmă: „Este un om care te demoralizează … Tot ce face este să avertizeze oamenii despre un eveniment fictiv pe care îl numește potop … Găsesc mesajul său ca fiind sumbru și deprimant, vorbește doar despre nenorocire și distrugere. Spune că vom muri cu toții dacă nu ne pocăim … Adică, nu poate să spună și el ceva pozitiv?

Mesajul extremist al lui Noe provoacă neliniște puternică la nivel local și nu numai. Cu excepția membrilor apropiați ai familiei sale nimeni nu pare să răspundă pozitiv la mesajul său.

Tubal, un alt rezident din zona unde locuiește Noe, a comentat: „Mă voi căsători peste câteva luni, ultimul lucru despre care vreau să aud este distrugerea lumii. Cred că Noe este un egoist care încearcă să atragă atenție și adepți … Opiniile sale extremiste reprezintă un pericol pentru stabilitatea societății noastre … Ar trebui să ne concentrăm pe mesajele care ne încurajează și ne unesc.

Alți martori de primă mână mărturisesc că Noe lucrează de zor la o construcție de dimensiuni mari pe care o numește „Arcă”. Cu acesta, care pare a fi foarte mare, susține el, își va salva familia, orice creatură vie și pe oricine altcineva care îi va asculta mesajul, despre care pretinde că este de origine divină. „Arca” este construită din lemn de salcâm.

Mulți văd această construcție fie ca pe o modalitate de a atrage atenția, fie ca pe o tactică de răspândire a fricii prin care Noe speră să câștige influență pentru a-și putea răspândi pe mai departe ideile conspirative.

Pe lângă disconfortul psihic pe care Noe îl provoacă locuitorilor din zona unde locuiește prin mesajul său radical și negativ, el este acuzat și că a răspândit știri false și informații inexacte.

Agenția de știri VRTE s-a consultat cu o agenție independentă de verificare a faptelor, Tigru Facts, cu privire la afirmațiile lui Noah despre un potop universal iminent și nimicirea oamenilor și a celorlalte vietăți.

Zill Naamah de la Tigru Facts a declarat următoarele: „Noe este fanatic. Povestea lui cu privire la un potop este nemaiauzită. Lumea nu a experimentat niciodată un astfel de fenomen. Cantitatea de apă necesară pentru a acoperi întreaga lume este nu există, deci fenomenul nu poate avea loc. Este pur și simplu o afirmație falsă; este un eveniment mitic. De asemenea, afirmația sa conform căreia structura pe care o construiește, pe care el o numește Arcă, va pluti pe apă nu este verificabilă. Este aproape imposibil ca o construcție atât de masivă să plutească pe apă, mai ales în timp ce este plină cu viețăți. Afirmațiile lui Noe sunt de natură conspirativă. Puneți-vă întrebarea: a asistat cineva vreodată la un potop de felul acestuia despre care vorbește el? Raspunsul este nu. Nu există așa ceva. Cel mai bun sfat pe care îl pot oferi oamenilor este să-l ignore pe Noe și ideile sale conspirative și extremiste deoarece, conform calculelor, nu se pot concretiza. De asemenea, de câte zeci de ani spune Noe aceste lucruri? Și nu s-a întâmplat nimic până acum. El induce în eroare oamenii cu povești și informații false.

Mulți dintre liderii religioși locali s-au unit, de asemenea, pentru a-l denunța pe Noe ca unul care vorbește despre Dumnezeu într-un mod greșit. Cucernicul Acadd, vorbind în numele unui grup de lideri religioși, și-a exprimat îngrijorarea față de mesajul extremist al lui Noe: „Dumnezeu vrea să ne binecuvânteze și să ne dea lucruri minunate; El vrea să trăim o viață cu împliniri și să fim fericiți. Dumnezeu nu ar permite niciodată un eveniment de distrugere universală, aceasta este o viziune primitivă asupra lui Dumnezeu în cel mai bun caz și arată adevărata ignoranță a lui Noe cu privire la lucrurile lui Dumnezeu. Ar trebui dat un mesaj înălțător poporului, nu unul întunecat. Noe nu vorbește în numele coaliției liderilor religioși și îi respingem opiniile radicale și îl somăm să și le retragă. De asemenea, îi încurajăm pe oameni să evite toate teoriile conspirației.

Mai mult, autoritățile administrației locale se alătură efortului de a lupta împotriva dezinformării lui Noe. Domnul Jabal M., vorbind în numele autorităților locale, a declarat: „Publicul larg nu ar trebui să fie alarmat de teoriile conspirației răspândite de Noe. Îi încurajăm pe toți să apeleze la autoritățile guvernamentale pentru îndrumare și informații de încredere. Suntem aici pentru a vă menține în siguranță, iar protecția dumneavoastră este principala noastră preocupare. Nu va exista niciun potop, repet, nu va exista. Mesajul îngrozitor al lui Noe despre un dezastru iminent a adus o mare instabilitate în mintea multor oameni. Noe ar trebui să știe că autoritățile vor lua măsuri, dacă este necesar, pentru a proteja oamenii de campania sa de dezinformare și de afirmațiile sale neverificabile. Cel mai bun lucru pe care cetățenii îl pot face acum este doar să ignore informațiile false ale lui Noe și să căute surse de încredere, guvernamentale, pentru fapte și informații verificabile, științifice.

Deși nu sunt planificate acțiuni imediate împotriva lui Noe, autoritățile locale l-au avertizat că, dacă nu va respecta ordinele de a înceta dezinformărea prin raspândirea teoriilor ale conspirative sale, care îi tulbură pe oameni, pot fi folosite unele măsuri de forță împotriva lui.

Într-adevăr, cel mai bun lucru pe care oamenii l-ar putea face acum este doar să mănânce, să bea și să fie veseli”, a spus domnul Jabal M., „în general, recomandăm ca Noe să fie ignorat”.

.

Sursa: https://inklesspen.blog/2020/04/30/breaking-news-local-extremist-noah-continues-to-propagate-conspiracy-theory-of-global-flood/

Traducere și adaptare: Nicolae Vlah